• KREM DO RĄK Z CBD O ZAPACHU WANILII I POMARAŃCZY 50 ml - HEMPKING

Symbol: 5903636627472
31.62
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 25
Kurier 25
Paczkomaty InPost 25
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.17 kg

Zamówienie telefoniczne: 511114355

Zostaw telefon
SKŁADNIKI
Aqua, Butyrospermum Parkii Butter, Capric/Caprylic Triglyceride, Glycerin, Vitis Vinifera Seed Oil, Olea Europaea Husk Oil and Olea Europaea Fruit Oil, Glyceryl Stearate Citrate, Glyceryl Stearate se, Argania Spinosa Kernel Oil and Olus Oil, Orbignya Oleifera (Babassu) Seed Oil, Ricinus Communis Seed Oil, Panthenol, Urea, Cannabis Sativa Seed Oil, Mangifera Indica Seed Butter, Cannabis Sativa (Hemp) Seed Extract, Cocos Nucifera Oil, Allantoin, Ascorbic Acid, Tocopheryl Acetate, Cetyl Alcohol, Citrus Sinensis Oil, Vanilia Planifolia Fruit Oil, Sodium Benzoate, Xanthan Gum, Potassium Sorbate, Hyaluronic Acid, Citrid Acid, d-Limonene*, Linalool*. (*naturalny składnik olejku eterycznego)

OPIS
Na pewno znasz te stwierdzenie, że to dłonie są naszą wizytówką - to właśnie one Ciebie reprezentują i pomagają w walce z codziennymi obowiązkami. Narażone na sprzątanie, dezynfekowanie, ale też regularny manicure czy zmienną pogodę, mogą przestać być atrakcyjne. Jeżeli więc czujesz, że Twoje dłonie potrzebują troskliwej opieki wybierz regenerujący krem do rąk z CBD, który został stworzony, by o Ciebie zadbać. Wyobraź sobie, że nakładasz na swoje dłonie niewidzialne rękawiczki wprost z natury i pozwalasz im chronić skórę, paznokcie oraz skórki, jednocześnie dostarczając im odżywienia, regeneracji i ukojenia.

Kluczowe składniki produktu:
- Butyrospermum Parkii Butter - MASŁO Shea. Składnik naturalny pozyskiwany z afrykańskiego masłosza Parka. Jest jednym z najpopularniejszych i najczęściej spotykanych naturalnych emolientów z gamy tłustej. MASŁO Shea znajduje zastosowanie w wielu dziedzinach pielęgnacji, ponieważ pozostawia ochronny i zabezpieczający film. Do tego nabłyszcza, odżywia włosy i paznokcie.

- Caprylic/Capric Triglyceride - trójgliceryd kaprylowo-kaprynowy. Powstaje z oleju kokosowego i glicerydu. Jest tłustym emolientem, a na powierzchni skóry tworzy warstwę okluzyjną. To dzięki niej woda nie odparowuje ze skóry i pośrednio wpływa na nawilżenie. Poza tym ułatwia poślizg i pomaga rozpuszczać inne składniki. Zmiękcza skórę. Organizacje certyfikujące kosmetyki naturalne zupełnie go akceptują w składach.

- Gliceryn - gliceryna. Przede wszystkim ma wpływ na konsystencję produktów kosmetycznych i zapobiega ich wysychaniu. Świetnie wnika w naskórek i pomaga innym substancjom aktywnym w transporcie. Gliceryna nie szkodliwa, za to ma wiele korzystnych właściwości! Poprawia elastyczność skórze, jej gładkość, nawilża i wspiera napięcie! Może też pomagać w jej regeneracji.

- Vitis Vinifera Seed Oil - olej z nasion winogron. Jest antyutleniaczem, który zawiera dużo witaminy A oraz E. Ma dużo nienasyconych kwasów tłuszczowych, mnóstwo minerałów. Ma bardzo rozległe działanie. Jako przeciwutleniacz jest stosowany w kosmetykach przeciwko starzeniu się skóry. Poprawia elastyczność oraz jędrność skóry, reguluje to, jak pracą gruczoły łojowe, pomaga utrzymać odpowiednie nawilżenie a jednocześnie odświeża skórę. Nie zostawia na skórze tłustej warstwy.

- Olea Europaea Husk Oil - olej z łusek oliwek. To w nim znajdziemy dużo skwalenu, czyli substancji działającej natłuszczająco i zabezpieczająco. Wpływa też na regenerację, wygładzenie i elastyczność. Zapobiega wyparowywaniu wody z naskórka.

- Olea Europaea Oil - oliwa z oliwek. Oliwa z oliwek ma dużo właściwości w temacie pielęgnacji, można ją używać na wiele sposobów. Jej główne zadanie to ochrona i zabezpieczenie skóry, ale również wspiera regenerację naskórka po uszkodzeniach czy podrażnieniach. Jest tak łagodna i kojąca, że nadaje się do cery alergicznej czy po różnych zabiegach na cerze, a także dotkniętej AZS, łuszczycą czy egzemą.

- glyceryl stearate citrate - cytrynian stearynianiu gliceryny. Substancja pochodząca z roślin, która zmiękcza skórę. Stabilizuje również formułę kosmetyku.

- glyceryl stearate se - stearynian glicerolu se. Emolient, który jest dość tłusty. Tworzy na powierzchni skórę warstwę, która ma za zadanie ją chronić.

- Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil - olej z nasion konopi siewnych. Źródło NNTK w odpowiednich proporcjach, zawiera też flawonoidy, terpeny i fenole. Olej konopny nie działa komedogennie, jest bezpieczny nawet dla podrażnionej i uszkodzonej skóry. Pomaga przywrócić komfort.

- Cannabis Sativa Seed Oil. To składnik, który musiał się znaleźć w naszych kosmetykach.

- Orbignya Oleifera (Babassu) Oil - olej z orzechów babassu. Masłowa postać oleju, o bardzo miłym zapachu i delikatnej konsystencji. Troszkę podobny do MASŁA Shea. Wygładza i zabezpiecza. Nie zostawia na skórze tłustej warstwy.

- Ricinus Communis Seed Oil - olej rycynowy. Ceniony w pielęgnacji od wieków. Nabłyszcza, natłuszcza, zabezpiecza. Jest świetną podstawą dla różnych kosmetyków, ponieważ dobrze trzyma się skóry.

- Panthenol - pantenol. Świetnie sprawdza się w przypadku podrażnienia skóry, a także dobrze wpływa na cerę alergiczną, cierpiącą na egzemę czy atopowezapalenie skóry, może też wspierać skórę po zbyt długim wystawieniu na słońce..

- Mangifera Indica Seed Butter - MASŁO mango. MASŁO mango powstaje z nasion tego owocu, a jego charakterystyczną cechą jest odpowiednia ilość kwasu oleinowego, palmitynowego oraz linolowego. W głównej mierze to emolient, który tworzy na skórze dość tłusty film. I właśnie dlatego sprawdza się w pielęgnacji skóry. Jest odpowiednie dla osób z suchą skórą, działa łagodząco.

- Cocos Nucifera Oil - olej kokosowy. Olej z miąższu orzecha kokosa. To olej typowo nie schnący, pozostawiający tłusty film na skórze. Odżywia skórę, ma działanie silnie natłuszczające, a nawet może chronić skórę czy włosy przed czynnikami zewnętrznymi. Niweluje uczucie ściągnięcia.

- Allantoin - alantoina. Można ją znaleźć na przykład w fasoli. Działa przeciwzapalnie, łagodząco. Pomaga goić drobne ranki, świetnie nawilża.

- Ascorbic Acid - kwas askorbinowy, czyli witami