• SERUM REGENERUJĄCE DO STÓP Z CBD O ZAPACHU DRZEWA HERBACIANEGO 100 ml - HEMPKING

Symbol: 5903636627274
Brak towaru
35.61
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 18
Kurier 18
Paczkomaty InPost 18
Dostępność Brak towaru
Waga 0.26 kg
Zostaw telefon
SKŁADNIKI
Aqua, Butyrospermum Parkii Butter, Capric/Caprylic Triglyceride, Glycerin, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Olea Europaea Husk Oil and Olea Europaea Fruit Oil, Urea, Glyceryl Stearate Citrate, Glyceryl Stearate Se, Ricinus Communis Seed Oil, Theobroma Grandiflorum Seed Butter, Theobroma Cacao Seed Butter, Lactic Acid, Cannabis Sativa Seed Oil, Rubus Idaeus Seed Oil, Argania Spinosa Kernel Oil, Panthenol, Cetyl Alcohol, Cannabis Sativa Seed Extract, Melaleuca Alternifolia Oil, Mentha Arvensis Oil, Sodium Benzoate, Xanthan Gum, Potassium Sorbate, Citric Acid, Limonene*, Linalool*, Geraniol*. (* składnik olejku eterycznego)

OPIS
Zrogowacenia, pęknięcia, przesuszenie i inne nieprzyjemności właśnie odchodzą w niepamięć! Poznaj wyjątkowe, skoncentrowane i niesamowicie odżywcze serum do stóp, które już po pierwszej aplikacji przyniesie Ci ulgę. Krocz pewnie przez codzienność, świat jest Twój.

Kluczowe składniki produktu:
- Butyrospermum Parkii Butter - MASŁO Shea. Składnik naturalny pozyskiwany z afrykańskiego masłosza Parka. Jest jednym z najpopularniejszych i najczęściej spotykanych naturalnych emolientów z gamy tłustej. MASŁO Shea znajduje zastosowanie w wielu dziedzinach pielęgnacji, ponieważ pozostawia ochronny i zabezpieczający film. Do tego nabłyszcza, odżywia włosy i paznokcie.

- Caprylic/Capric Triglyceride - trójgliceryd kaprylowo-kaprynowy. Tłusty emolient, który otrzymujemy z glicerydu i oleju kokosowego. Chroni przed odparowaniem wody z naskórka, wspiera poślizg i rozpuszczanie innych komponentów. Działa zmiękczająco na skórę. Organizacje certyfikujące kosmetyki naturalne dopuszczają go w składzie.

- Gliceryn - gliceryna. Ma za zadanie zapobiegać wysuszaniu kosmetyków. Dobrze przenika przez naskórek i pomaga transportować składniki aktywne. Poprawia napięcie skóry, jej elastyczność, nadaje jej gładkości.

- Prunus Amygdalus Dulcis Oil - olej ze słodkich migdałów. Zawiera wysokie zawartości witamin A, E i D, a także nienasycone kwasy tłuszczowe takie jak oleinowy i linolowy. Jest olejem, który sprawdza się w pielęgnacji każdego rodzaju cery, ale najlepsze właściwości wykazuje w przypadku skór suchych, wrażliwych i problematycznych np. atopowych lub ze zmianami łuszczycowymi. Spełnia funkcję naturalnego emolientu chroniącego warstwę hydrolipidową. Wygładza i odżywia skórę, zabezpiecza ją przed odparowywaniem wody, a jednocześnie lekko ujędrnia i nawilża.

- Olea Europaea Husk Oil - olej z łusek oliwek. Natłuszcza, zabezpiecza, regeneruje, wygładza i uelastycznia skórę. Jednocześnie wspiera zatrzymywanie wilgoci w skórze.

- Olea Europaea Oil - oliwa z oliwek. Wykazuje mnóstwo właściwości przydatnych w pielęgnacji i jest wszechstronnym składnikiem. Chroni, zabezpiecza, natłuszcza, pomaga walczyć z podrażnieniami, koi i łagodzi w przypadku zmian alergicznych. Może wspierać skórę dotkniętą AZS, egzemą czy łuszczycą.

- Urea - mocznik. Substancja otrzymywana w sposób syntetyczny, choć naturalnie występuje w organizmie ludzkim - jest wydalany z moczem. Mocznik ma zdolność do wchodzenia w głębsze warstwy skóry. Jest składnikiem, który stosowany jest w produktach dla skór skrajnie suchych, wrażliwych, odwodnionych, a także przy problemach dermatologicznych takich jak egzema, łuszczyca czy atopowe zapalenie skóry - tylko w stężeniach do 10% wykazuje właściwości zmiękczające i silnie nawilżające

- Glyceryl stearate citrate - cytrynian stearynianiu gliceryny. Stabilizuje formułę kosmetyku i zmiękcza skórę. Ma roślinne pochodzenie.

- Glyceryl stearate se - stearynian glicerolu se. Tworzy tłustą warstwę na skórze, dzięki czemu chroni ją i zabezpiecza. Stabilizuje konsystencję produktów.

- Ricinus Communis Seed Oil - olej rycynowy. Olejek rycynowy w pielęgnacji jest znany od wieków. Natłuszcza, zabezpiecza, dobrze trzyma się skóry. Do tego zmiękcza nie tylko skórę, ale też paznokcie czy włosy!

- Theobroma Grandiflorum Seed Butter - MASŁO Cupuacu. W dosłownym tłumaczeniu cupuacu oznacza „białe kakao", ponieważ otrzymane MASŁO przypomina konsystencją białą czekoladę. MASŁO to wykazuje silne działanie regenerujące i odżywcze - idealnie sprawdza się w przypadku pielęgnacji skrajnie przesuszonych skór, a także przy problemie atopowego zapalenia skóry, łuszczycy czy egzemy. Działa kojąco, regenerująco i łagodząco.

- Theobroma Cacao Seed Butter - MASŁO z orzechów kakaowca. MASŁO kakaowe znajduje szerokie zastosowanie w kosmetyce głównie ze względu na dobre właściwości nawilżające, regenerujące, odżywcze i przeciwutleniające. MASŁO kakaowe jest bardzo dobrze tolerowane przez skórę. Ma naturalny, kakaowy zapach i jest polecane szczególnie w pielęgnacji cer dojrzałych, suchych i odwodnionych.

- Lactic Acid - kwas mlekowy. Hydrokwas, który występuje w dwóch formach: L i D i to właśnie L-kwasmlekowy wykorzystuje się w kosmetykach. Jego główną funkcją i działaniem jest nawilżanie skóry,ponieważ ma on zdolność do przenikania w warstwę rogową skóry. Stężenie kwasu mlekowego wkosmetykach waha się w przedziale od 1 do 10%, natomiast w produktach gabinetowych do specjalnych zabiegów złuszczających nawet do 50%. Jeżeli kwas mlekowy zostałby zaaplikowany na skórę w czystej postaci, może ją silnie podrażnić. W niskich stężeniach działa nawilżająco, natomiast w wyższych złuszczająco - odblokowuje pory, oczyszcza skórę i złuszcza zrogowaciały naskórek.

- Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil - olej z nasion konopi siewnej. Jeden z najcenniejszych i najbardziej wszechstronnych składników naturalnych jakim są konopie siewne wciąż zyskuje na popularności. Oleje na bazie tej rośliny są nieocenionym źródłem NNTK w idealnej synergii, a także bogactwem naturalnych terpenów, flawonoidów i fenoli. Olej konopny sprawdza się w przypadku każdego rodzaju skóry. Nie jest komedogenny, ale działa silnie i zdecydowanie. Ma zdolności lecznicze, przyspiesza gojenie ran, działa antyalergicznie, może być stosowany na uszkodzoną i podrażnioną skórę. Idealny dla osób z AZS, egzemą i łuszczycą. Doskonale odbudowuje, wzmacnia i przywraca komfort skórze. Sprawdza się w walce z trądzikiem, ponieważ ma właściwości przeciwzapalne i antybakteryjne. Wykazuje również silne działanie przeciwzmarszczkowe, jest naturalnym antyoksydantem i ma zdolność do szybszej regeneracji skóry.

- Rubus Idaeus Seed Oil - olej z pestek malin. Olej naturalny, niezwykle ceniony w kosmetyce za dużepokłady kwasów owocowych w towarzystwie prowitaminy A, witamin z grupy B, C i E, a także cennych pektyn. Składnik ten, jako jeden z niewielu doskonale sprawdza się w okolicach oczu, ponieważ regeneruje i wygładza te okolice. Oprócz tego ma działanie kojące, wzmacniające, a przy tym odświeżające i regulujące poziom wydzielanego sebum.

- Argania Spinosa Kernel Oil - olej arganowy. Olej arganowy jest wytwarzany z owoców arganii żelaznej poprzez zmielenie w ręcznych żarnach ziaren owoców drzewa arganowego do oleistej pasty, z której ręcznie wyciska się olej o czerwonawym zabarwieniu. Olej arganowy jest wyjątkowo bogatym źródłem naturalnych tokoferoli (witamina E), jak również białek o wysokiej masie cząsteczkowej. Utrzymuje wysoki poziom nawilżenia, ale jest też doskonałym przeciwutleniaczem. Jest naturalnie bogaty w, kwasy tłuszczowe, karotenoidy, kwas ferulowy, sterole i polifenole. Regeneruje, wygładza i odbudowuje wierzchnią warstwę naskórka. Jest ceniony w pielęgnacji włosów, ponieważ zwalcza łupież, nabłyszcza i zapobiega łamliwości włosów. Sprawdza się również do wzmacniania
paznokci. Ma zdolność przyspieszania gojenia ran i łagodzenia stanów zapalnych. Może być stosowany u każdego, w tym także w pielęgnacji dzieci, u osób wrażliwych, z alergiami i wykwitami.

- Panthenol - pantenol. Pantenol silnie koi, regeneruje, przyspiesza gojenie ran. Dlatego jest powszechnie używany w przypadku skóry uszkodzonej, podrażnionej czy dotkniętej stanami alergicznymi.

- Cetyl Alcohol - alkohol cetylowy. Tłusty emolient, który jest powierzchniowo czynną substancją. Tworzy na skórze powłokę, która nie pozwala wodzie nadmiernie odparować z naskórka.